Priežu skuju tēja – gan aukstā, gan siltā! Sena recepte: lieliska veselībai

Priežu skuju tēja
Priežu skuju tēja ir ļoti noderīga veselībai – gan siltā, gan aukstā veidā! Šajā rakstā apkopojam 2 receptes kā to vislabāk pagatavot. 

No priedes ārstniecības mērķiem izmanto gandrīz visu to pašu, ko no egles (pumpurus, skujas, sveķus), izņemot vienīgi jaunos dzinumus un čiekurus.

Pumpurus ievāc ziemā un agri pavasarī, skujas – vēlams tikai ziemā, bet nelielus zariņus – augu gadu.

Ārstniecības līdzekļus, gatavotus no priežu skujām, lietoja jau senajā Babilonijā. Mūsdienu zinātnieki atklājuši, ka priežu zaļajās adatiņās lielā daudzumā ir virkne vitamīnu – C, K, B1, B2, P, karotīns, netrūkst arī mikroelementu: cinka, dzelzs, ftora un citu bioloģiski aktīvo vielu. Savukārt priežu eļļa ir teicams antidepresants.

Lasi vēl: Sens, bet piemirsts brīnumlīdzeklis veselībai – priežu sveķi; Viņi noder ĻOTI daudz situācijās

Skuju izlējums ir ļoti bagāts vitamīna C avots, īpaši ziemā. To vēlams lietot gan šā vitamīna deficīta novēršanai, gan profilaksei.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kā precīzi pagatavo tējas

Leave a Comment